KARSTĀ ŠOKOLĀDE HERCOGA REZIDENCĒ
Jau 18. gadsimtā šokolādes dzērienu baudīja visos Eiropas karaļnamos. Šo kakao saldumu sevišķi iecienījis bija Anglijas karalis Viljams III, kurš 1699. gadā Hemptonas pilī licis izbūvēt šokolādes virtuvi, kurā gods karaliskajai ģimenei gatavot karsto šokolādi piešķirts tikai izcilākajiem meistariem.
Karstā šokolāde tiek piedāvāta Jelgavas pils viesiem, kuri pēc muzeja apmeklējuma vēlas uzkavēties baroka celtnē un pilnībā izjust tās atmosfēru mūsdienu galmu dāmas sabiedrībā, kā arī saldā noskaņā, savukārt jaunlaulātajiem un viņu viesiem – ar kāzām piemērotu programmu.
Baudot karaļu un karalieņu tik iecienīto dzērienu, varēs izzināt arī Jelgavas pils būvniecības noslēpumus, hercogu dzīves priekšrocības un trūkumus, kā arī universitātes studentu piedzīvojumus.
Īpašo Jelgavas pils 21. gadsimta karstās šokolādes dzēriena recepti izstrādājusi Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitātes - LBTU (iepriekš Latvijas Lauksaimniecības universitāte - LLU) Pārtikas tehnoloģijas fakultātes zinātniece Gita Krūmiņa-Zemture. Nogaršojiet Jelgavas pils ekskluzīvo karsto šokolādi gan kopā ar ģimeni, gan ar draugiem un kolēģiem!
Gardēžu programma “Karstā šokolāde ar augļiem hercoga rezidencē”
- kā piedāvājums ekskursantu grupai no 20 cilvēkiem – 6 EUR no personas.
- kā kāzu programmas daļa grupai no 20 cilvēkiem – 6 EUR no personas.
Obligāta iepriekšēja pieteikšanās, rakstot e-pastā: muzejs@lbtu.lv vai zvanot pa tālruni 63005617.